Specialisaties

Manuele therapie

Manuele therapie

Een manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiŽnten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.
Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan de manueel therapeut u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.
Meer informatie over de werkwijze van een manueel therapeut en veel voorkomende klachten die door een manueel therapeut behandeld worden, vindt u op onze pagina over manuele therapie.

Orofaciale therapie

Een orofaciaal fysiotherapeut wordt ook wel aangeduid als de kaakfysiotherapeut. Hij helpt patiŽnten met gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.
Het gaat vaak om klachten als kaakklachten, klemmen van de kaak en tandenknarsen, nek- en schouderklachten en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd-halsgebied.
Met betrekking tot de orofaciale fysiotherapie wordt binnen Zorgcentrum Oost nauw samengewerkt met tandarts-gnatholoog Rob Kuypers.
Op onze pagina over orofaciale therapie vindt u meer informatie over de werkwijze van de orofaciaal therapeut en welke klachten een orofaciaal therapeut behandelt.

Medical taping

Medical taping wordt toegepast om de spieren te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Hierdoor heeft het gebruik van medische tape, ook wel kinesiologietape genoemd, een positief effect op het genezingsproces.
Medische tape wordt onder andere gebruikt bij schouderklachten, spierblessures, KANS (wat vroeger RSI genoemd werd), knieproblemen en houdingscorrecties.
Voor meer informatie over het medical taping, zie de pagina over medical taping.